10 April 2011

Injection HPV . OUCH !

injection Pictures, Images and Photos Assalamualikum and HEY ! Kena suntik ni sebenarnya hari Jumaat tapi baru nak tulis. Anyway, masa hari Jumaat tu tak datang sekolah walaupun sebenarnya kalau nak masuk lewat ada sebab pun takpe. Tapi biasalah dapat cuti free sapa taknak kan? haha. Pastu pergi dengan ayah selepas sembahyang Jumaat dekat Kg Baru. Ayah pun tak tahu jalan nak pegi klinik tu, so ronda2 kg baru ja. Dah memusing cari tak jumpa2, turun kereta pgi tanya satu kedai ni copycat (7Eleven). Tapi memang salah targetlah, sebab yang jaganya orang indon. Ish tapi dia baiklah nak try juga cari. Last2 ayah fon nombor dekat kad klinik tu. Haish kenapalah tak call dari mula tadi. Rupa2nya klinik 'ibu dan anak' ni kat jalan besar. Buat penat je pusing kat dalam tempat2 makan tu. Then ambik no, nervous tu takdelah sangat. Time sebelum kena tu, nurse lelaki ni kata ' ni dose ke-3, mesti dah biasaa dah kan?' kita dengan bangganya senyum. ceyy konon dah berpengalaman la ni? Sebelum tu de budak form 1 kena, muka memang tak boleh bla. Macam nak kena ape je. Hari yang kena tu tak sakit, tapi hari kedua dan ketiga memang sakit macam babun. Tak tahu kenapa. Jadi sekarang ni still sakit :( BTW bagi sesiapa yang dah umur lebih dari 13 tahun, kalau nak boleh buat kat klinik private dan harga satu injection RM 300 ringgit. Mahal wook tapi berbaloi untuk mengelak mengalami kanser servik. Thanks For Reading This Entry! Leave a Comment!MySpace

No comments: